Evropski Defendologija Centar za naučna, politička, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja.

srenfrderu

ČAROLIJA PRIRODE

Čarobna lepota prirode. Sklad, harmonija, čudesna pravila u broju latica, raskoš boja, transformacija u savršenu lepotu...

Jesmo li stigli da vidimo sve ovo? Jesmo li stali da se divimo cvetu na koji je sleteo leptir ili pčela? Jesmo li gledali kako pčela sleće nožicama koje su pune praha i odmori se ispred otvora za ulaz u košnicu, ostavi malo praha i na daščici na košnici kod ulaza... Jesmo li pogledali sve nijanse boja koje nam priroda pruža? Hoće li biti dovoljno medonosnih cvetova i predivnih rascvetalih livada, bagrema, majčine dušice i ostalih darova prirode koje uzimamo zdravo za gotovo i ne obraćamo pažnju da li hemijskim sredstvima protiv korova i ostalim hemikalijama koje nestručno i u većim količinama koristimo i uništavamo naš opstanak. Htedoh samo da podelim ovu lepotu sa vama, da vam poželim lep dan u izolaciji, da je lakše podnesete... A onda postah svesna sveopšte situacije poželeh da svi imamo vremena da registrujem lepotu, da je čuvamo svesni da svaka travčica ima svoju ulogu, svaka životinjica od najmanje do najveće, insekti imaju svoj smisao i zadatak postojanja .

Uzdahnuh. Vratiću se da ponovo pogledam ovu lepotu i slušam divne akorde. Poklanjam vam ovaj video koji me je inspirisao, a meni je poklonila
moja  prijateljica. Budite strpljivi i pogledajte ga do kraja. Budite strpljivi i nemojte izlaziti. Čuvajte se, time čuvate i druge. Živi mi bili. 

Gordana Maraković, Ćuprija