Evropski Defendologija Centar za naučna, politička, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja.

 

Partneri

Breadcrumbs

Пројекат ПОГЛЕДИ/ОСВРТИ/ДИЈАЛОГ И КЊИГА БЕЗБЈЕДНОСТ У ЗАЈЕДНИЦИ-дефендолошки, полицијски, полемолошки и понеролошки аспекти велики су допринос идентификовању изазова, ризика и пријетњи по данашњу цивилизацију

Научни дискурс заштита+одбрана=безбједност потврђује ДЕФЕНДОЛОГИЈА као наука о заштити, одбрани и безбједности и то као парадигма владајуће теорије највишег обима која на нов начин дефинише законе структуре и динамике у заштити, одбрани и безбједности човјека, друштва, државе, цивилизације уопште. Развојне области као што су заштита, одбрана и безбједност нису научно одређене, дефинисане, те их треба одредити као уже научне области. Исто тако безбједност није конституисана као наука, она је једна, недјељива, али са високим степеном идеологизације, политизације итд. Безбједност треба да буде израз институционалне власти, а не средство за одржавање било које странке или појединца на власти. Опасност је тамо гдје је безбједносна политичка моћ изнад закона. До сада је у оквиру издавачке дјелатности Дефендологије објављено 50 бројева часописа Дефендологија, 26 Зборника радова, 5 Годишњака Европског дефендологија центра, преко 170 књига, а организовано је преко 65 научних скупова и спроведено преко 40 научноистраживачких пројеката.

 

Za čitavo Saopstenje, kliknite ovdje.